2011. gada 30. apr.

pilns ābolu ķocis leišu bajārienei

hmm, mācīties lietuviešu valodu vai gaidīt, kamēr pārtulkos Sabaļauskaites "Silva rerum" otro daļu? Tikko "izrāvu" pirmo daļu - tulkojums gan labs, nevar sūdzēties, bet gribas vēl! un uz Viļņu arī gribas...

2011. gada 25. apr.

dzeltentulkošana

apgūstu dzeltenās tulkošanas mākslas fineses jaunākajā Privātās Dzīves numurā... Paldies, žurnāliste Barba Medne, tev labi sanāk, no smiekliem vai vēders sāp! Un Sončikas aš žēl paliek! Tālāk citāts no 19. aprīļa - 2. maija izdevuma 10. lpp.:

.. "London, I missed you!!!" ("Londona, man tevis pietrūks!!!") aprīļa sākumā viesojoties Londonā, sociālajā portālā facebook vēstīja Anete. "Take me to... I don't know where... as long as it's London," ("Paņem mani... es nezinu, kur... tik ilgi, līdz tas ir Londonā,") viņa turpināja.

:-) :-) :-)

2011. gada 18. apr.

Uvja pelīte velk saldējumu

šovakar velku vaļā parasto aijā žūžū, bet saņemu pretī no Uvja: - Mamma, nedziedi! Dziedi pelīte saldējums!

2011. gada 10. apr.

svētdienas rīts restorānā

šorīt pamostamies vieni paši savā un nesačurātā gultā, turklāt ar nojautu, ka lejā kāds rosās pa virtuvi un gatavo brokastis. pa ceļam uz vannasistabu palūru lejā - patiešām, galds jau saklāts, turklāt ne šā tā - linu galdauts, ūdens saliets vīna glāzēs, šķīvji naži dakšiņas savās vietās, vidū panna ar ceptām desiņām un sinepes, krēsli salikti ierindā - un pats šefpavārs Didzis aicina mūs uz brokastīm savā restorānā! sajūsmu par šādiem svētdienas rīta mielastiem nedaudz noplacina tikai viens - pēc ēšanas Didzis parādās ar krājkasīti, kurā mums nu jāmet nauda par maltīti restorānā. esmu tomēr tā atmaigusi, ka ļaujos pierunāties un izcepu arī apsolītās pankūkas - kas turklāt tiek servētas ar saldējumu!

2011. gada 9. apr.

par brāļiem un sievām

Ahā, šai blogā izskatās, ka marta nav bijis - lai gan patiesībā viņš bija, turklāt vēl šausmīgi garš. Neslēpsim, nemīļākais mēnesis gadā.

bet īstais stāsts par gluži citu tēmu. šodien ar Didzi aprunājāmies par ģimenes lietām. Uzzināju, ka viņam, izrādās, esot divi lielie brāļi - Ēriks un Edgars. Ērikam gan esot sieva - bet tas nekas, viņš vienalga ir brālis.