Uvis jautā, par ko es gribēšu kļūt, kad izaugšu. - Īsti nezinu, bet tu?
- Es dārziņā teicu, ka par policiju, bet īstenībā tā nav.
- Kā tad ir īstenībā?
- Īstenībā gribu par skolotāju.
Lapas
Tēmas
alkohols
Aperto libro
ASV
ceļošana
danči
Didzis runā
digitālā depresija
ēdamlietas
filmas
gadžeti
grāmatas
Jelgava
kaimiņi
koncerti
laika apstākļi
laiks
laime
latviskums
lauki
mamma
māksla
nagi
neatbildami jautājumi
politika
prinči
rakstu par grāmatām
Rīgas Laika rakstīšanas kursi
sievietes
sociālais atbildīgums
sports
stāsts ar morāli
Stokholmas Spēlmaņi
svenska som andraspråk
ticības lieta
traumas
tulkošana
Una runā
Uvis runā
valoda
vēsture
vīrieši
zupa
Zviedrijā
2013. gada 16. jūl.
2013. gada 10. jūn.
nav godīgi
Didzis šovakar pirms aizmigšanas: - Mammu, kāpēc tomēr pasaulē nekas nav godīgi?
Pauze. Mēģinu iegūt laiku: - Kas tev teica, ka nav godīgi? Nav jau tā, ka galīgi nekas nav godīgi. Bet nu jā, gadās visādi...
Didzis: - Kāpēc, piemēram, dažas spēles maksā deviņdesmit kronas, bet citas - tikai septiņas?
Pauze. Mēģinu iegūt laiku: - Kas tev teica, ka nav godīgi? Nav jau tā, ka galīgi nekas nav godīgi. Bet nu jā, gadās visādi...
Didzis: - Kāpēc, piemēram, dažas spēles maksā deviņdesmit kronas, bet citas - tikai septiņas?
2013. gada 10. maijs
pret saaukstēšanos ar 'anything-goes' 'would-be' korejiešu zupu latviski zviedriskā izpildījumā
Esmu tik pamatīgi saaukstējusies, ka ar ilgām atcerējos senus laikus, kad šādos gadījumos palīdzēja korejiešu 'ramen' nūdeļu zupa Soraksanā. Saprotot, ka trīs ceturtdaļas no korejiskajām izejvielām mājās nebūs atrodamas, tomēr izmisumā pagūglēju un pagatavoju savu versiju no receptes, kas sevi reklamē kā 'an "Anything Goes" would-be Korean soup ... inspired by About.com's Naomi Imatome-Yun'. Varbūt inspirācija noder vēl kādam pavasara saulītes pieviltajam!
Tātad:
Nošķinam no kāpostgalvas pāris šķēles un sagriežam ne pārāk sīki.
Notīrām pāris ķiploku daiviņas, saspiežam.
Karstā pannā uzlejam sezama eļļu (lūk, to ir vērts turēt mājās, lai visikdienišķākiem produktiem piešķirtu austrumniecisku garšu!), metam virsū kāpostus un ķiploku, piešaujam sojas mērci kādu šļuku un sautējam. Minūtes desmit?
Pa to laiku beram klāt čili un kajennas piparus pēc garšas (atzīšos, divas ēdamkarotes kajennas man tomēr likās par daudz - bet oriģinālajā receptē tā stāv rakstīts gan).
Tad sagatavojam katlā buljonu (nu labi, labi, ņēmu šoreiz kubiņus, turklāt vistas vietā dārzeņu; būtu vistas kājas pie rokas, būtu pagatavojusi kā nākas) un metam klāt kāpostu un ķiploku sautējumu.
Lejam klāt - pēc garšas - saldo čili mērci. Man patika, ka receptē tā arī norādīts - Maggi Sveet Chili Sauce, acīmredzot to lieto visā pasaulē.
Izņemam no ledusskapja aizvakardienas vistas paliekas un piegriežam zupai klāt vistas gaļas gabaliņus. Iztiku bez oriģinālreceptē minētajiem tofu un garnelēm, taču iemaisīju sakultu olu - bez tā gan arī būtu varējuši iztikt.
Visbeidzot pievienojam zupai nūdeles. Manā gadījumā tās šovakar bija stikla rīsu nūdeles, kas gatavas 5-6 minūšu laikā, jo īsto ramen mājās nebija, - bet rezultātam nekādas vainas.
Iznākumā - tici vai ne - varu normāli elpot caur degunu, klepus šķiet palicis mīkstāks un zinu, ka nākamreiz likšu vairāk kajennas piparu, drusku asumiņa pietrūka!
2013. gada 8. maijs
par suši cīnītāju
Didzis skeptiski nopēta māšeli, kas karstumā izmetusies vienā krekliņā un pamperī. - Māsa mums ir tāda ieapaļa. Kā tāds riktīgs suši cīnītājs!
2013. gada 4. maijs
buble ar zībaku un citi sapuniņi
Vai varat uzminēt, kas Unas valodiņā ir "buble"?
Došu mājienu - nesen noskatījāmies veco, 1939. gada The Wizard of Oz, kur tādas "bubles" bija pat vairākas. Par pašu filmu varu teikt tikai vienu - īstas vērtības nenoveco! Mani 21. gadsimta bērni sēdēja vaļā mutēm un ar aizrautību noskatījās no pirmās līdz pēdējai minūtei.
Ja nu prāts nesas vēl uz vārdu mīklām, varat minēt, kas ir:
- zībaka
- paņķis
- sapuniņi
Abonēt:
Ziņas (Atom)