paldies par komplimentiem šim šausmīgi viegli (pat kauns to atklāt!) pagatavojamajam ēdienam!
Tātad jāņem:
- avokādo, pilnībā gatavi
- sīpols
- laims
- sāls, pipari
- lāsīte olīveļļas (opcionāli)
- tomāts bez mizas (opcionāli)
- kukurūzas čipši
Uz statistiski vidējo ģimeni ņemam ap 3 avokado, ja ciemiņi, jāpiemet vēl pārītis klāt. Izņem avokādo gaļu (griežu šos uz pusi, tad ar mazo karotīti), sasmalcina nelielu vai vidēju sīpolu (var šalotes, ja ir pie rokas), verdošā ūdenī noplaucē mizu nelielam tomātam un to novelk. Met visu blenderī, pielej mazu lāsīti olīveļļas un rūpīgi sablenderē. Procesā pievieno sāli, piparus un laima sulu pēc garšas. Man tīk sālītāks un ne tik skābs, dzīvesbiedrs savukārt gatavo ar lielāku laima sulas piešprici un mazāk sāls. Sablenderētu liek traukā un ķeksē ārā ar kukurūzas čipšu palīdzību.
OBS! Svarīgi, lai avokādo būtu pilnībā gatavi (mīksti, sviestaini), bet arī ne samelnējuši. Cietus vai samelnējušus var droši sviest miskastē jau pirms gatavošanas, lai vēlāk nebūtu žēl patērētā laika un pūliņu.
Lapas
Tēmas
alkohols
Aperto libro
ASV
ceļošana
danči
Didzis runā
digitālā depresija
ēdamlietas
filmas
gadžeti
grāmatas
Jelgava
kaimiņi
koncerti
laika apstākļi
laiks
laime
latviskums
lauki
mamma
māksla
nagi
neatbildami jautājumi
politika
prinči
rakstu par grāmatām
Rīgas Laika rakstīšanas kursi
sievietes
sociālais atbildīgums
sports
stāsts ar morāli
Stokholmas Spēlmaņi
svenska som andraspråk
ticības lieta
traumas
tulkošana
Una runā
Uvis runā
valoda
vēsture
vīrieši
zupa
Zviedrijā
1 komentārs:
Tu aizvien vairāk raksti par gastronomiju. Nez uz ko tas?:)
Ierakstīt komentāru