2010. gada 26. maijs

par turkijiem

atbildot uz jautājumu "Ko Tu gatavo savai ģimenei no tītara filejas?" -

no tītara filejas neko prātīgu negatavoju, vnk apcepu gabaliņus vai tāpat eļļā&sojas mērcē vai olā&miltos, vai ar sezama sēkliņām, vai ar ananāsu mērci.

bet kas ģimenei tiešām garšo ir kotletes no tītara maltās gaļas - ar sīpoliņu, ķiplociņu, sāli, pipariem un, galvenais, rīvētiem burkāniem un kokospienu (krējuma vietā).

savukārt man pašai vēl labāki liekas krāsnī cepti tītara šķinķi vai kājas ar krāsnī ceptiem dārzeņiem. tītara gabalus ierīvē ar sāli, pipariem (baltajiem labāk), timiānu, spiestu ķiploku, citrona sulu, nedaudz eļļas, liek uz pannas kopā ar dažādiem dārzeņiem (kartpeļiem, burkāniem - jo vairāk jo labāk, sīpoliem u.c.), piešauj apakšā ūdeni, kādas garšvielas vai sāli dārzeņiem un krāsnī iekšā. ja nemaldos, inspirāciju radu šeit: http://bit.ly/dz15Kj

Nav komentāru: