2011. gada 18. nov.

gastro-entero-kulinār-posts jebšu pasīvais veģetārisms ar variācijām

citās ģimenēs tādas droši vien ir visas nedēļas, bet nu mums nav, tādēļ atļaušos izplūst nelielās gastronomiskās detaļās un atspoguļot šeit mūsu šīsnedēļas ēdienkarti (so far - jo nedēļa vēl ne tuvu nav beigusies!). Uzreiz piezīmēšu, ka apsolos fūdblogu neuzsākt, principā un parasti mani mulsina pārlieku lielas vērības pievēršana saviem gastro-entero procesiem. Šis būs izņēmums, jo jūtos mega daudz laika tam šonedēļ veltījusi (kas, izrādās, nemaz nebija tik nepatīkami - vismaz man, bet cerams, ka arī sagatavotā fūda patērētājiem/upuriem), tādēļ gribas atstāt par to arī kādu dokumentāciju...

Pirmdien ierodas 2 gab. ciemiņi no Berlīnes, 50% veģetāriešu, 50% pēc gaļas ēdieniem izsalkušu gaļēdāju.

Pirmdiena
  • Tomātu zupa ar grauzdiņiem un skābu krējumu, variācija ar vistas gabaliņiem (lenčā)
  • Cēzara salāti, veģetārā un neveģetārā variācija
  • Gvakamole ar kukurūzas čipsiem
  • Saldējums
  • Piparkūku cepumi
Citas aktivitātes: īss ekskurss Rotebro, lielais koridoru spēles vakars

Otrdiena *
  • Grilēti vistu stilbiņi ar dzērveņu-kļavu sīrupa mērci un rīsiem
  • Veģetārie pavasara rullīši jebšu vjetnamiešu springrolls
  • Auzu pārslu cepumi ar marcipānu
Citas aktivitātes: ciemiņi apskata Gamla Stan & Co, riču raču vakars

Trešdiena *
  • Brokastīs - Ilgas kartupeļu pankūkas
  • Pasta ar pesto mērci un rukolu
  • Krāsnī cepti kartupeļi ar parmesan sieru, sviestu, biezpienu, gurķu-tomātu vai tunča salātiem pēc izvēles
  • Dzērveņu ķīselis ar rīsu krēma knevelēm (vai kvenelēm?) un rīvētu šokolādi
Citas aktivitātes: ciemiņi maldās pa Rotebro vikingu kapiem un veikaliem, vakarā (laikam taču atkal?) riču raču spēle

Ceturtdiena
  • Ķirbju biezzupa ar ingveru
  • Lazanja ar šampinjoniem un cukīnī
  • Šokolādes kūka ar valriekstiem un žāvētām dzērvenēm
Citas aktivitātes: ciemiņi apskata Milles Garden, pēc tam atkal riču račs, beidzot apskatām bildes no Berlīnes, krāsojam izdrukātus tīģerus u.c. zvērus - un ar to arī superjaukā ciemošanās noslēdzas, gaidām ciemos atkal!

Piektdiena, 18. novembris, Latvijas Republikas proklamēšanas 93. gadadiena


Uz vakariņām ierodas jaukta ciemiņkompānija no Latvijas / Zviedrijas, kur no četriem man negaidīti (piedod, Ingrīda - es tiešām šo detaļu biju palaidusi garām!) viena ceturtā daļa, izrādās, nelieto gaļu...
  • Alņa gaļas sautējums vīnā ar šampinjoniem un šalotes sīpoliem
  • Krāsnī ceptas kartupeļu daiviņas ar kariju
  • Šokolādes kūka ar valriekstiem un žāvētām dzērvenēm (tāda pati kā ceturtdien, tik vēl labāka sanāca - augša neapdega, pēc izcepšanas apkaisīju ar rīvētu šokolādi)
Citas aktivitātes: nosvinējām Latvijas jubileju, runājoties latviski, lietuviski, angliski, zviedriski, krieviski, dzirdēju arī pa kādam vācu vārdam; Didzis bija no sirds vīlies, kad ciemiņi devās prom - izrādās, bija cerējis uz ilgāku ciemošanos un vēl vienu riču raču vakaru... gaidām ciemos atkal!

Morāle
  • Vienmēr iepriekš noskaidrot ciemiņu gastronomiskās prasības un ekspektācijas. 
  • Laikus plānot un dokumentēt procesus (noderēs ne tikai virtuves darba organizācijā). 
  • Dokumentēt arī pie ēdieniem pasniegto dzērienu nosaukumus, jo blogposts ar vīnu nosaukumiem franču valodā izskatītos daudz smalkāk (un, iespējams, gūtu labāku reitingu google meklēšanas algoritmā, tā ievērojami palielinot bloga lasītāju skaitu).


Acknowledgements
Liels, pat milzīgs paldies visiem, kas piedalījās pārtikas sagādē, gatavošanā, galda klāšanā, novākšanā un bērnu pieskatīšanā gatavošanas procesa laikā! Tātad galvenokārt Ilgai!

-------
* piedodiet, otrdienas un trešdienas ēdienkarte dokumentēta neprecīzi; cilvēciskā atmiņa, izrādās, ir tik īsa, ka precīzu gastronomisko vēsturi jau piektdienas vakarā vairs nav iespējams restaurēt. Tomēr šķiet, ka kopumā abās šajās dienās tika pagatavoti visi uzskaitītie ēdieni.

Nav komentāru: